Copilul are fobie de dentist? Unident Center tratează dinții copilului dumneavoastră în timp ce doarme!

Copilul are fobie de dentist? Unident Center tratează dinții copilului dumneavoastră în timp ce doarme!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Clinicile Unident micuții pacienti pot fi tratati, în fiecare zi de vineri, sub sedare constientă, în timp ce dorm. Medici anesteziști cu vastă experiență fac parte din echipa noastră medicală și fac posibil ca medicii dentiști să trateze mai multi dinți într-o singura sesiune. Copilul nu-și va aminti nimic din ce s-a petrecut la dentist, iar vizitele la clinică vor fi placute și cu rezultat. 

Copilul cu carii va deveni sigur adultul cu probleme dentare. Durerile dentare pot afecta performanțele școlare, dar și sănătatea copilului. Părinții au un rol important în educația acestuia și sunt responsabili de sănătatea, calitatea vieții, dar și de succesul adultului de mai târziu.

Importanţa sănătăţii şi prezenţei dinţilor de lapte sunt adesea ignorate, considerându-se fals că aceştia nu se tratează,deoarece vor cădea şi vor fi înlocuiți de cei definitivi.

Ceea ce, deseori nu se cunoaşte sau se ignoră, este că orice afecţiune a dinţilor de lapte poate afecta aspectul, poziţia şi sănătatea dinţilor definitivi.

Dintele afectat poate fi pierdut.

Dinţii de lapte pot fi foarte uşor distruşi de carii, datorită faptului că smalţul lor este mult mai moale, decât cel al dinţilor definitivi si se abrazează foarte repede. Din acest motiv, obturațiile (plombele) nu rezistă mult pe dinții de lapte. Caria avansează uşor în structura mai moale a acestui tip de dinţi, afectând foarte rapid pulpa şi nervul. Tocmai de aceea, abcesul dentar este foarte des întâlnit la copii, deseori ajungându-se la extracţia dintelui.

Copilul poate rămâne cu o infecţie netratată.

Acest fapt este periculos, infecţia putând fi difuzată pe cale sanguină, cauzând alte probleme de sănătate.

Dinţii permanenți vor avea probleme ortodontice.

Dispariţia prematură de pe arcadă a unuia sau mai multor dinţi de lapte duce la probleme ortodontice ale dinţilor permanenţi, ce vor necesita aparate dentare.

Extracţia unui dinte duce la mişcarea dinţilor rămaşi, pentru a umple golul creat. Acest lucru va interfera cu creşterea dinţilor definitivi în poziţie normală. Dinţii de lapte au ca rol şi ghidarea creşterii dinţilor permanenţi.

Dinții din jur pot fi afectaţi de cel cariat iniţial, cariindu-se şi ei.

Bacteriile circulă de la un dinte la altul, astfel dinţii alăturați celui cariat putând uşor fi afectaţi şi ei, la rândul lor, de carii.

Primul contact al copilului cu medicul stomatolog va fi unul nu chiar plăcut, ce poate declanşa fobia de stomatolog.

Consultul va fi unul urgent, prilejuit şi marcat de durere dentară, ce va necesita un tratament complex, anestezie sau poate chiar extracţie. Copilul, fiind neobişnuit cu stomatologul şi având şi dureri, nu va coopera posibil deloc cu medicul, mulţi copii refuzând chiar si simplul consult vizual.

Copilașul va experimenta durerea de dinţi la o vârstă fragedă, ceea ce niciun părinte nu îşi doreşte pentru copilul său.

Copii văd durerea altfel decât adulţii şi nu înțeleg de ce nu le-o putem înlătura imediat şi trebuie să o suporte un timp.

Consultul stomatologic regulat al copiilor are rolul foarte important de a obişnui copilaşul cu dentistul, dar în primul rând are rolul de a remedia problemele incipiente apărute, înainte ca ele să afecteze dintele în mod dureros.

Atunci când copilaşul plânge de durere de dinţi, puteti fi siguri că problema sa dentară nu este una chiar simplă, ci una care a escaladat în timp, ajungând să afecteze profund dintele. Durerea apare în momentul în care o carie ajunge la pulpa dintelui. De acolo bacteriile îşi croiesc foarte uşor drum spre nervul dintelui.

Copilul va avea nevoie de un tratament stomatologic complex.

Cariile netratate ale dinţilor de lapte avansează în ritm foarte rapid, ajungând ca într-o lună să afecteze nervul. Obturaţia de canal nu este un tratament foarte uşor suportat de copii mici şi foarte mici.

Resursele financiare alocate tratamentului cresc proporţional cu gradul de afectare a dintelui.

Costurile tratării unei carii incipiente sunt mult mai mici decât cele necesare în cazul unei carii avansate, plus că o carie netratată la timp poate determina îmbolnăvirea altor dinţi.

Pentru părinţi, sănătatea copiilor este primordială, iar sănătatea orală este o parte componentă foarte importantă a acestui mecanism.

Putem evita problemele cauzate de evoluţia cariilor dentare, prin:

asigurarea unei nutriţii armonioase, evitarea alimentelor dăunătoare sănătăţii orale;

asigurarea unei igiene orale corespunzătoare;

efectuarea de consultatii periodice stomatologice, o dată la 6 luni.

Este bine ca părinţii să încurajeze formarea unei o relaţii de prietenie şi încredere cu medicul stomatolog ales pentru a avea grijă de sănătatea orală a copilului tău.

Este importantă şi alegerea unui medic pedodont cu experienţă şi empatie faţă de copii.

Acum puteti schimba viata si chiar viitorul copilului dumneavoastră! Alegeți pentru el confortul la dentist, sănătatea dentară, calitatea vieții și chiar Succesul! Alegeți sedarea constientă în timpul tratamentului stomatologic! Alegeți Clinicile Unident!

Mai multe detalii pe https:/pro.unident.ro/unident-sedare-copii.

(P)

Citit 2844 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2019 11:38